Ana içeriğe atla

Analiz | José Rodriguez


Geçmişi
İspanyol José Rodriguez 16 Aralık 1994'de dünyaya Villajoyasa'da geldi. Sekiz yaşında iken futbola adım attı. Burada geçen beş yılın ardından Hercules'e transfer oldu. Hercules'de 2 yıl geçirdikten sonra Real Madrid'in alt yapısına transfer oldu.
Real Madrid altyapısında 3 yıl eğitim aldıktan sonra 18 yaşında iken José Mourinho'nun Real Madrid'inde kral kupası maçında ilk kez görev aldı. Aynı sezon Şampiyonlar Ligi deneyimi de yaşadı. Mourinho'nun ardından Carlo Ancelotti tarafından Deportivo La Coruna'ya kiralandı. José Rodriguez kulüp kariyerinde 92 maça çıktı. 2013'de U19 Avrupa Şampiyonasında turnuvanın takımına seçildi.

Nerelerde Kullanılır
Galatasaray en çok verim aldığı 4-2-3-1 kullanacak gibi. José bu sistemde Melo'nun alternatifi olamayacağı açık. Sağ kenarda kullanılabilir  ancak kendisi daha çok 8 numara olarak isteyecektir. Selçuk'tan formayı kapması zor olduğundan dolayı sağ kenar onun biçilmiş kaftan. Ayriyeten ben José'nin  sağ bek pozisyonunda lig maçlarında oynayabileceğini ancak Şampiyonlar Liginde savunma zaafları göz önüne gelince çok büyük sıkıntı yaşatabileceğini düşünüyorum.

Artıları
José Rodriguez için ilk ne söylenir derseniz bileklerinin çok iyi olduğunu söyleyebiliriz. Pasör bir oyuncu ve bunun yanı sıra hücum presi iyi yaptığını gayet iyi yapıyor. Genel olarak garanti pas yapan bir oyuncu José ve yaşına göre tecrübeli sayılabilecek seviyede. José'nin başka bir artısıda pozisyon bilgisi yüksek. Nerede duracağını nereyi kapatacağını biliyor. Bu sezon genelde sağ kanatta oynayan José bekinin açıklarını çok iyi kapattı.

Eksileri
José'nin eksiklerine gelecek olursak José kötü sayılmayacak fiziğine rağmen hava toplarında etkisiz. Rakibi savunurken pozisyon bilgisi yüksek olmasına rağmen savunmada etkisiz. Bir diğer eksisi ise o yeteneğe sahip olmasına rağmen ceza sahası ve çevresinde top kullanmaması ve skora katkı yapmaması.

Yorum
José Galatasaray adına bir çok mevkide kullanabileceği bir yetenek. José Galatasaray'a katıldığı için ben memnunum. Maliyetsiz olması ve Real Madrid altyapısından yetişmiş olması çok önemli şeyler. Gelecekte ne olur bilinmez ama Türkiye'de gelecek adına yapılan her adımından hiç bir verim alınamaması da José transferi için dezavantaj.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savunma Sanatı | Catenaccio

Defansif futbol bir resim olsaydı Mona Lisa'sı "Catenaccio" olurdu. "Catenaccio" İtalyanca'da asma kilit anlamına gelmektedir. Doğuşu ve Mucidi Katenaçyo'nun doğuşu adını aldığı coğrafyada doğmadı. Katenaçyo İsviçre'de Karl Rappan tarafından bulunur. Rappan, Servette ve İsviçre Milli Takımını çalıştırmaktadır. Ancak Rappan'ın bir sorunu vardır. Takımlarının gol yemesinden şikâyetçidir ve 3-2-5 sistemine karşı olan Rappan, bu sisteme antitodunu bulmaya kararlıdır. Rappan, forvetten birer oyuncu eksilterek 1-3-3-3 sistemini ortaya çıkarttı. Lâkin bu sistemin felsefe olarak görülüp dünyayı fethetmesi biraz zaman alacaktı. Viani'nin Katenaçyosu Katenaçyonun bir felsefe halini alması adının verildiği topraklara gelmesi ile olur. Katenaçyoyu bir felsefe halini almasını sağlayan isim ise Gipo Viani'dir. Viani, Salernitana ile Serie B'de katenaçyo ile şampiyon oluyordu. Viani, takımını oldukça geriye çekiyor topu raki

Hız Tutkunları | F1 Şampiyonları

‘’İkinci bitiren birinci kaybedendir.’’   -Ayrton Senna Ünlü Alman fizikçi Albert Einstein der ki: ’’ Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.’’  Formula 1 pilotları da ikiye ayrılır: Şampiyon olanlar ve olamayanlar. Formula 1 Dünya Şampiyonası ilk düzenlendiği 1950’den bu yana birçok pilot gördü. Fangio,Schumacher ,Senna,Prost,Brabham,Hill,Lauda,Icxy,Hunt,Hakkinnen ve birçokları ancak bunlar içinde en dikkat çekenleri kesinlikle şampiyon olanlarıdır. İşte bu şampiyonları Formula 1’in ilk düzenlediği seneden itibaren derlemeye çalıştım.

Maç Raporu | Astana - Galatasaray

Şampiyonlar Liginde 2. hafta dün start aldı. Temsilcimiz Galatasaray Kazakistan deplasmanında Astana ile 2-2 berabere kaldı. Galatasaray'ın sıkıntılı günlerin geçericeğini çok önceden yazmıştık. Transfer döneminin de ki fiyaskonun ardından sezonun aynı şekilde geçeceği aşikardı. Hamza Hamzaoğlu ve Galatasaray geçen senede kaldı. Galatasaray, geçen senede pek bir farkı yok. Tek fark, artık Muslera ütopik kurtarışlar yapıp takımı ipten alamıyor. Maça geçecek olursak ilk 45 dakika Galatasaray adına Sneijder'in şutları ve Bilal'in attığı golden başka futbol adına pek bir şey yoktu. Astana ise Galatasaray'a oranla daha derli toplu bir takım görüntüsü verdı. Özellikle Galatasaray'ın pres yaptığı dakikalarda pasla presi çok güzel kırdılar. Maksimovic, oyunu yönlendiren isimdi Astana adına. Genç oyuncu pas organizasyonlarında takımını harika yönetti. Astana adına eksi ise pasla kırdıkları presin ardından hücum bölgesinde kısır kalmalarıydı. İkinci yarıda ise bambaşka bir