Ana içeriğe atla

EPL'de Son Durum

İngiltere, futbolun beşiği. Futbolu kimin bulduğu bir muamma ama İngilizlerin modern futbolu geliştirip bu seviyelere getirdiği aşikar. Tabiki dünyanın en iyi ligide onların. EPL'de üç hafta geçti. Hafta sonlarına büyük keyif kattıyor. Gelin geride kalan üç haftanın ardından EPL'de takımları son durumlarına bir göz atalım.

Arsenal
Transfer sezonunda Cech transferi ile kaleci sıkıntısını giderdiklerini söylemişti Wenger. İlk iki hafta eleştiri okları Cech'e yönelsede Liverpool maçından Arsenal'in 1 puan ile dönmesini sağladı.  Arsenal taraftarı sezon başında Chelsea'den alınan Community Shield kupasının ardından o sene bu sene desede ilk 3 hafta gösterdi ki işleri çok zor. Orta sahada bütün yük Coquelin omuzlarında. İleri uçta ise Giroud'un eline mahkumlar.





Aston Villa
Sezona Bournemouth galibiyeti ile başladı ama son iki haftadır kaybediyorlar. Kadro geçen seneye göre güç kaybetti. Delph ve Benteke yerini pek dolduramamış gibiler. Bu sezon onlar için zor geçecek gibi duruyor.

Bournemouth
Geçen sezon Burnley neyse bu sezonda Bournemouth o. İyi oyun ama bir türlü sonuç alamama durumundaydı Bournemouth taki West Ham maçına kadar. Callum Wilson'ın yıldızlaştığı maçı 4-3 kazanmayı bildiler. Bu sezon düşme adaylarından biride Bournemouth.


Chelsea
Son şampiyon ilk iki maçta sadece 1 puan alabilmiş ve 5 gol yemişti. José oyuncularına göz dağı vermek adına alel acele Pedro'yu transfer etti ve muhtemelen John Stones da mavilere transfer olacak. Savunmadaki sıkıntılar devam ediyor. Stones transferi ile savunmadaki tüm oyuncuların yeri değişebilir. West Brom'a karşı zorlu anlar yaşayan savunma hattı Chelsea'nin en büyük handikapı. Savunma, José'nin uzmanlık alanı Baba ve Stones katılımıyla bu işi çözecektir. Bu sezon şampiyonluk yarışı zorlu geçeceğe benziyor ama sezon sonu Chelsea ilk ikide olacağını tahmin ediyorum.

Crystal Palace
Alan Pardew yönetiminde sezona harika başladılar. Sadece Arsenal deplasmanda 2-1 yenildiler. Cabaye takıma seviye atlatmış durumda. Palace bu sezon ilk 10'u zorlayacaktır.

Everton
Sezona fena bir başlangıç yapmadılar aslında. Southampton'u rahat geçtiler. Manchester City'i ise zorladılar 60 dakika Manchester City Everton'un kilidini açamadı. Stones muhtemel ayrılığı sıkıntı yaşayabilir. Bu sezon Everton iyi bir oyun oynuyor. İlk 5 belki hayalcilik olur ama Everton ilk 7 onlar için daha gerçekçi bir hedef.

Leicester City
Raineri ile anlaştıklarında düşmemeye oynayacakları tahmin ediliyordu ama Leicester ilk 3 hafta herkesi yanılttı. Aslında Ranieri'nin kariyerine bakınca büyük kulüplerde pek başarılı olamazken orta sıra takımlarda daha başarılı olduğu görünüyor. Takımda Mahrez herkesin dikkatini çekti. Takımda ayrıca Gökhan İnler, Okazaki ve Kante gibi dikkat çekici isimlerde bulunuyor. Onların bu sezon küme düşmeyeceğini hatta ilk 10'u zorlayabileceğini düşünüyorum.


Liverpool
Benteke ve Firmino transferi ile hücum hattı gayet iyi bir seviye geldi. Lakin savunma hattı sıkıntılı. Orta sahada ise tüm yük Henderson'un üzerinde bu bölgede Milner var ancak savunma işlerini yapabilecek tek oyuncu Emre Can. Sezona tek gollü galibiyetlerle başladılar. Arsenal maçında ise iyi bir oyun oynadılar ama Cech geçemediler. Eğer Emre biraz direnç gösterirse ilk 4 için şansları var.


Manchester United
Van Gaal, Ferguson'un kurduğu düzeni yıktı ve yeniden bir düzen inşa ediyor. Transferde çok büyük paralar harcandı. Schweinsteiger en çok ses getireniydi. Depay sezona damga vuracağı kesin. İlk üç haftada takımı sırtladı Depay. Tek gollü galibiyetlerle başladılar ama Newcastle savunmasını aşamadılar. Savunma hattı sıkıntı yaşatabilir. Hücum hattında ise durum farklı Rooney form tutarsa iyi seviyelerde. Manchester United bu sezon şampiyon olması zor gibi ama sürpriz yapabilime potansiyeline sahipler.


Manchester City
Sezona en iyi başlayan takım. Chelsea'yi zorlanmadan geçtiler. Everton deplasmanında puan kaybı yaşamadılar. City için işler yolunda. Sterling'in gelmesiyle Silva'nın orta sahaya geçmesi takımın hücum gücünü arttırdı. Savunmada Mangala geçen seneki saçmalıklarına son verdi. Hatta Otamendi transferi ile daha da güçlüler bu bölgede. Yaya Toure,Kolarov ve Kompany adeta yeniden doğdu. Sezon başında Pellegrini'ye sözleşmesini uzatarak takıma hocanın arkasındayız mesajı verildi ancak yapılan transferle ve muhtemel De Bruyne transferi sonunda şampiyonluk veya Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu gelmezse, Pellegrini ile yollar ayrılabilir.

Newcastle
Sezona çok kötü başladılar. Kadroları ilk 7'yi zorlayacak seviyede ama ilk 10'a bile giremeyebilirler. Manchester United ile oynanan maçta gerçekten çok iyi bir savunma yaptılar. Bir an önce toparlanmaları gerek. En son Marsilya'dan Thavuin'i aldılar. Hücum hattı gayet iyi ama savunmada takım boyunun kısa olması sebebiyle sıkıntı yaşayabilirler. Bu sezon toparlanalırsa Saksağanlar ilk 10 da olacaktır.

Norwich
Sezona beklentinin üstünde başladılar. Takımda bu seviyede oynayabilecek oyuncu sayısı çok az. Onlarda bu sezon düşmemeye çalışacaklardır.

Southampton
Sezona çok kötü başladılar. İlk üç haftada 2 puan alabildiler. Newcastle ile berabere kaldılar ama Everton maçında çok kötü oynadılar ve 3-0 yenildiler. Clyne ve Schneiderlin kaybettiler. Wanyama'nın da ayrılcağı konuşuluyor ama ben transferin son birkaç günü olması sebebiyle takımda kalacağını düşünüyorum. Kadroları gayet iyi. İlk 7'yi zorlayacak seviyedeler.


Sunderland
Geçen sezon düşmekten son anda kurtuldular. Dick Advocaat kalmasına ısrar etmeleri onlara pahalıya mal olabilir. Jones-O'Shea-Coates-Aanholt savunma hattı PTT 1. Lig seviyesinde dersek herhalde abartmış olmayız. Hücum hattı ise 32'lik Defoe'nun eline bakıyorlar. Onların durumu çok kötü. Küme düşme birinci adayı Sunderland.


Stoke City
Shaqiri transferi ile büyük sükse yaptılar. Sezona iyi başlayamadılar. Kadroları yeterli seviyede düşme korkusu yaşamazlar. İlk 10 onlar için hayal.


Swansea City
Ayew ve Gomis transferi kadrolarını güçlendirdiler. Montero ilk üç haftada dikkatleri üzerine çekti. Özellikle Chelsea maçında Ivanovic'i darma duman etti. İyi futbol oynadıklarını söylersek yanlış yapmayız. Sunderland maçı hariç iki maçlarında da iyi futbol oynadılar. İlk 10'u zorlayacaklardır.

Tottenham Hotspur
Tam anlamıyla hayal kırıklığı. Her sezona büyük hedefler koyuyorlar ama hep hayal kırıklığı. Pocchettino yönetiminde sadece iki puanları var. Hücum hattına en son Heung Min Son'u dahil ettiler. Berarinho'nun da takıma katılacağı söyleniyor ama Spurs'un asıl sıkıntısı savunma hattında olduğu aşikar. Bu sezona ilk 7'ye bile giremezlerse şaşırmam.

Watford
Sezona üç beraberlik ile başladılar. Savunma hatları gayet iyi. İlk üç maçta sadece iki gol yediler lâkin hücum hattı için bunları söylemeyiz. Eğer hücum hattına iyi bir transfer yaparlarsa küme düşme korkusu yaşamazlar.


West Bromwich Albion
Salomon Rondon takıma katılmasıyla herkesi şaşırttılar. Sezona kötü başlangıç yaptılar. İlk üç maçta 6 gol yediler. Savunma hattı sıkıntılı. Bu sezon düşme korkusu yaşayabilirler.

West Ham United
Emirates de alınan 2-0'lık galibiyet ile  ses getirdiler fakat son iki maçta alınan yenilgilerle Slaven Bilic tartışılmaya başlandı hatta anketler bile yapılmaya başlandı. Bilic sezon başı Avrupa Liginden elenmesiyle başlamıştı eleştiriler. Bir an önce toparlanmaları gerek yoksa Bilic'in sezon sonunu görmeyebilir. Dimitri Payet ve Kouyate takımın yıldızları. Toparlanalırsa ilk 10'u bile zorlayabilirler.

EPL'de ilk üç hafta sonunda oluşan puan tablosu:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savunma Sanatı | Catenaccio

Defansif futbol bir resim olsaydı Mona Lisa'sı "Catenaccio" olurdu. "Catenaccio" İtalyanca'da asma kilit anlamına gelmektedir. Doğuşu ve Mucidi Katenaçyo'nun doğuşu adını aldığı coğrafyada doğmadı. Katenaçyo İsviçre'de Karl Rappan tarafından bulunur. Rappan, Servette ve İsviçre Milli Takımını çalıştırmaktadır. Ancak Rappan'ın bir sorunu vardır. Takımlarının gol yemesinden şikâyetçidir ve 3-2-5 sistemine karşı olan Rappan, bu sisteme antitodunu bulmaya kararlıdır. Rappan, forvetten birer oyuncu eksilterek 1-3-3-3 sistemini ortaya çıkarttı. Lâkin bu sistemin felsefe olarak görülüp dünyayı fethetmesi biraz zaman alacaktı. Viani'nin Katenaçyosu Katenaçyonun bir felsefe halini alması adının verildiği topraklara gelmesi ile olur. Katenaçyoyu bir felsefe halini almasını sağlayan isim ise Gipo Viani'dir. Viani, Salernitana ile Serie B'de katenaçyo ile şampiyon oluyordu. Viani, takımını oldukça geriye çekiyor topu raki

Hız Tutkunları | F1 Şampiyonları

‘’İkinci bitiren birinci kaybedendir.’’   -Ayrton Senna Ünlü Alman fizikçi Albert Einstein der ki: ’’ Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.’’  Formula 1 pilotları da ikiye ayrılır: Şampiyon olanlar ve olamayanlar. Formula 1 Dünya Şampiyonası ilk düzenlendiği 1950’den bu yana birçok pilot gördü. Fangio,Schumacher ,Senna,Prost,Brabham,Hill,Lauda,Icxy,Hunt,Hakkinnen ve birçokları ancak bunlar içinde en dikkat çekenleri kesinlikle şampiyon olanlarıdır. İşte bu şampiyonları Formula 1’in ilk düzenlediği seneden itibaren derlemeye çalıştım.

Maç Raporu | Astana - Galatasaray

Şampiyonlar Liginde 2. hafta dün start aldı. Temsilcimiz Galatasaray Kazakistan deplasmanında Astana ile 2-2 berabere kaldı. Galatasaray'ın sıkıntılı günlerin geçericeğini çok önceden yazmıştık. Transfer döneminin de ki fiyaskonun ardından sezonun aynı şekilde geçeceği aşikardı. Hamza Hamzaoğlu ve Galatasaray geçen senede kaldı. Galatasaray, geçen senede pek bir farkı yok. Tek fark, artık Muslera ütopik kurtarışlar yapıp takımı ipten alamıyor. Maça geçecek olursak ilk 45 dakika Galatasaray adına Sneijder'in şutları ve Bilal'in attığı golden başka futbol adına pek bir şey yoktu. Astana ise Galatasaray'a oranla daha derli toplu bir takım görüntüsü verdı. Özellikle Galatasaray'ın pres yaptığı dakikalarda pasla presi çok güzel kırdılar. Maksimovic, oyunu yönlendiren isimdi Astana adına. Genç oyuncu pas organizasyonlarında takımını harika yönetti. Astana adına eksi ise pasla kırdıkları presin ardından hücum bölgesinde kısır kalmalarıydı. İkinci yarıda ise bambaşka bir