Ana içeriğe atla

Maç Raporu | Galatasaray - Bursaspor

Teknik direktörler önce takımlarına kazanma alışkanlığı kazandırmak isterler çünkü takım bu alışkanlığı kazandı mı kötü oynasa da kazanır. Galatasaray bu alışkanlığı kazandı. Son 5 senede 8 kupa kazanmak kesinlikle bunun kanıtı. Fatih Terim ve Ünal Aysal’ın birlikte kurduğu kemik kadro kazanmaya devam ediyor. Kötü oynarken de kazanabiliyor artık bu takım. Dünkü Bursaspor maçı beklenilenin altında geçti. Temposuz, pozisyonsuz bir maç oldu.






Öncelikle Galatasaray’a bakacak olursak geçen seneye göre takımda olumlu şeyler var ancak geçen seneden kalan ve hala çözüme kavuşamayan sorunlarda var. Dün gördüğüm en olumlu gelişme Alex Telles. Genç Brezilyalı izni olmasına rağmen kamp başlar başlamaz katıldı. Dün Bursaspor Telles savunduğu sol taraftan hiç etkili olamadı. Her geldiklerinde ya doğru hamle yaptı ya da doğru pozisyon alarak topu bölgesinden uzaklaştırmayı başardı. Ters kademede ise çok başarılı idi. Sol stopere yakın oynamayı ve vücut anlamında kendini geliştirmesi ise cabası. Rakipten kaynaklı mı yoksa gerçekten iyi mi yükleme yapılmış emin değilim ancak 90 dakika boyunca Galatasaray’da yorulan oyuncu sayısı çok azdı. Bursaspor ise 80. Dakikada tüm oyuncuları oyundan düşmüştü. Tekrar Galatsaray’a dönücek olursak bugün Melo’nun geri döneceği konuşuluyor. Eğer Melo geri dönerse orta sahadaki çizdğim bölgedeki sıkıntıyı halledecektir ancak Sabri’nin daha ilk 4 dakika içinde 2 kez yerini kaybetmesi sorunun ne denli büyük olduğunun kanıtı. Galatasaray Melo dönmez ve bu gerekli bölgelere takviye yapmaması halinde Şampiyonlar Liginde büyük sıkıntılar yaşabilir. 








SONUÇ

Galatasaray 1-0 kazandı ancak sıkıntıları devam ediyor. Hamza Hamzaoğlu bu maçı eğer doğru analiz eder ve gerekli yerlere takviyeler yaparsa Galatasaray çok tehlikeli bir takım olabilir. Bursaspor ise büyük kan kaybetmiş durumda özellike fizik kondisyonları çok kötü. Galatasaray gibi artık yaşlı diyebileceğimiz takıma karşı dakikalar 80’i gösterirken  bütün oyuncular oyundan düştü. Necid nasıl bir etki yapar bilinmez ama forvete ihtiyaçları olduğu kesin ve orta sahada eğer Ozan Tufan kalırsa yanına savunma işlerini yapacak oyuncu lazım. Jorquera-Josue-Ozan üçlüsünün zayıf kalacağı aşikar. Umarım bu maç iki teknik direktör içinde sıkıntıları görmelerine yardımcı olur ve bunlara çözüm üretirler. Zira bu sıkıntılar giderilmez ise bu sezon işleri zor gözüküyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savunma Sanatı | Catenaccio

Defansif futbol bir resim olsaydı Mona Lisa'sı "Catenaccio" olurdu. "Catenaccio" İtalyanca'da asma kilit anlamına gelmektedir. Doğuşu ve Mucidi Katenaçyo'nun doğuşu adını aldığı coğrafyada doğmadı. Katenaçyo İsviçre'de Karl Rappan tarafından bulunur. Rappan, Servette ve İsviçre Milli Takımını çalıştırmaktadır. Ancak Rappan'ın bir sorunu vardır. Takımlarının gol yemesinden şikâyetçidir ve 3-2-5 sistemine karşı olan Rappan, bu sisteme antitodunu bulmaya kararlıdır. Rappan, forvetten birer oyuncu eksilterek 1-3-3-3 sistemini ortaya çıkarttı. Lâkin bu sistemin felsefe olarak görülüp dünyayı fethetmesi biraz zaman alacaktı. Viani'nin Katenaçyosu Katenaçyonun bir felsefe halini alması adının verildiği topraklara gelmesi ile olur. Katenaçyoyu bir felsefe halini almasını sağlayan isim ise Gipo Viani'dir. Viani, Salernitana ile Serie B'de katenaçyo ile şampiyon oluyordu. Viani, takımını oldukça geriye çekiyor topu raki

Hız Tutkunları | F1 Şampiyonları

‘’İkinci bitiren birinci kaybedendir.’’   -Ayrton Senna Ünlü Alman fizikçi Albert Einstein der ki: ’’ Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.’’  Formula 1 pilotları da ikiye ayrılır: Şampiyon olanlar ve olamayanlar. Formula 1 Dünya Şampiyonası ilk düzenlendiği 1950’den bu yana birçok pilot gördü. Fangio,Schumacher ,Senna,Prost,Brabham,Hill,Lauda,Icxy,Hunt,Hakkinnen ve birçokları ancak bunlar içinde en dikkat çekenleri kesinlikle şampiyon olanlarıdır. İşte bu şampiyonları Formula 1’in ilk düzenlediği seneden itibaren derlemeye çalıştım.

Maç Raporu | Astana - Galatasaray

Şampiyonlar Liginde 2. hafta dün start aldı. Temsilcimiz Galatasaray Kazakistan deplasmanında Astana ile 2-2 berabere kaldı. Galatasaray'ın sıkıntılı günlerin geçericeğini çok önceden yazmıştık. Transfer döneminin de ki fiyaskonun ardından sezonun aynı şekilde geçeceği aşikardı. Hamza Hamzaoğlu ve Galatasaray geçen senede kaldı. Galatasaray, geçen senede pek bir farkı yok. Tek fark, artık Muslera ütopik kurtarışlar yapıp takımı ipten alamıyor. Maça geçecek olursak ilk 45 dakika Galatasaray adına Sneijder'in şutları ve Bilal'in attığı golden başka futbol adına pek bir şey yoktu. Astana ise Galatasaray'a oranla daha derli toplu bir takım görüntüsü verdı. Özellikle Galatasaray'ın pres yaptığı dakikalarda pasla presi çok güzel kırdılar. Maksimovic, oyunu yönlendiren isimdi Astana adına. Genç oyuncu pas organizasyonlarında takımını harika yönetti. Astana adına eksi ise pasla kırdıkları presin ardından hücum bölgesinde kısır kalmalarıydı. İkinci yarıda ise bambaşka bir