Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Eylül, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Maç Raporu | Astana - Galatasaray

Şampiyonlar Liginde 2. hafta dün start aldı. Temsilcimiz Galatasaray Kazakistan deplasmanında Astana ile 2-2 berabere kaldı. Galatasaray'ın sıkıntılı günlerin geçericeğini çok önceden yazmıştık. Transfer döneminin de ki fiyaskonun ardından sezonun aynı şekilde geçeceği aşikardı. Hamza Hamzaoğlu ve Galatasaray geçen senede kaldı. Galatasaray, geçen senede pek bir farkı yok. Tek fark, artık Muslera ütopik kurtarışlar yapıp takımı ipten alamıyor. Maça geçecek olursak ilk 45 dakika Galatasaray adına Sneijder'in şutları ve Bilal'in attığı golden başka futbol adına pek bir şey yoktu. Astana ise Galatasaray'a oranla daha derli toplu bir takım görüntüsü verdı. Özellikle Galatasaray'ın pres yaptığı dakikalarda pasla presi çok güzel kırdılar. Maksimovic, oyunu yönlendiren isimdi Astana adına. Genç oyuncu pas organizasyonlarında takımını harika yönetti. Astana adına eksi ise pasla kırdıkları presin ardından hücum bölgesinde kısır kalmalarıydı. İkinci yarıda ise bambaşka bir

Maç Raporu | Galatasaray - Atletico Madrid

Avrupa’nın  en büyük turnuvası Şampiyonlar Ligi dün gece start aldı. Temsilcimiz Galatasaray C Grubu ilk maçında kendi evinde Atletico Madrid’e 2-0 yenildi. Bu yenilgiyle Galatasaray tarihinde Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez üst üste 6 maç kaybetti. Dünkü maç Galatasaray’ın tüm eksiklerini gözler önüne serdi.  Örneğin savunmadaki alan paylaşımı hataları, hücumda belirli bir planın olmaması gibi. Melo’nun gidişine asla karşı çıkmadım. Melo’nun gitmek istemesi ne kadar profesyonelce ise Galatasaray’ın yerini doldurmaması o kadar amatörce. Dün Hamit’inde olmayışı Hamza Hamzaoğlu’nu bu bölge için sürpriz bir isme şans verdi. Bu isim Hakan Balta oldu. Hakan, pozisyon bilgisi, kademe anlayışı ile çok değerli bir stoper. Lakin Hakan, orta sahada oynayacak yeterli tempoya ve çabukluğa sahip değil. Karşınızda ki oyuncular Griezmann, Vietto ve Koke ise hiç şansınız kalmıyor. Emre’nin kötü oyunu ve Hakan’ın orta sahada hareketlileğe ayak uyduramaması sonucu Selçuk yine tek başına kaldı.

Fenerbahçe'nin Planlaması Doğru Mu?

Geçen sezon şampiyonluğu Galatasaray kaptıran Fenerbahçe, yeniden yapılanmaya gitti. Bu yapılanma doğru mu? Gelin birlikte bir göz atalım. Geçen sezon bize Fenerbahçe adına birşey söylüyordu. Bu kesinlikle kadroda yeniden yapılanmaydı. Bu yapılanma olmalıydı ama eminim ki hiçbir Fenerbahçe taraftarı bu kadarını beklemiyordu. Aziz Yıldırım sezon biter bitmez Guiliano Terraneo ile anlaştı. Terraneo ise Vitor Periera'yı takımın başına getirdi. İşte buradan sonrası soru işaretiydi. Nasıl bir transfer politikası izleyceklerdi? Öncelikle yapılan transferlere bakınca Fenerbahçe muhteşem bir kadro derinliği yarattı ancak Periera'nın Fenerbahçe'ye oynatmaya çalıştığı çift forvetli sistemde forvet alternatifi yok. Fenerbahçe en az Ocak ayına kadar böyle devam etmek zorunda. 4-2-2-2 sisteminin kenarlarında muhteşem bir güce sahip Periera. Markovic,Nani,Diego,Alper,Volkan Şen hatta Ozan.  Orta sahanın ortasına baktığımızda şuanda Josef tahtaya ilk yazıyordur Periera.