Ana içeriğe atla

Maç Raporu | Galatasaray - Atletico Madrid


Avrupa’nın  en büyük turnuvası Şampiyonlar Ligi dün gece start aldı. Temsilcimiz Galatasaray C Grubu ilk maçında kendi evinde Atletico Madrid’e 2-0 yenildi. Bu yenilgiyle Galatasaray tarihinde Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez üst üste 6 maç kaybetti.


Dünkü maç Galatasaray’ın tüm eksiklerini gözler önüne serdi.  Örneğin savunmadaki alan paylaşımı hataları, hücumda belirli bir planın olmaması gibi. Melo’nun gidişine asla karşı çıkmadım. Melo’nun gitmek istemesi ne kadar profesyonelce ise Galatasaray’ın yerini doldurmaması o kadar amatörce. Dün Hamit’inde olmayışı Hamza Hamzaoğlu’nu bu bölge için sürpriz bir isme şans verdi. Bu isim Hakan Balta oldu. Hakan, pozisyon bilgisi, kademe anlayışı ile çok değerli bir stoper. Lakin Hakan, orta sahada oynayacak yeterli tempoya ve çabukluğa sahip değil. Karşınızda ki oyuncular Griezmann, Vietto ve Koke ise hiç şansınız kalmıyor. Emre’nin kötü oyunu ve Hakan’ın orta sahada hareketlileğe ayak uyduramaması sonucu Selçuk yine tek başına kaldı.



Hamza Hamzaoğlu, dünkü 4-3-3 dizilişi ile sahaya sürdü ancak bu sadece kağıt üstünde kaldı. Takımda ilk yarı boyunca bir kurgu göremedik. İkinci golün ardından ise Umut ilk kez doğru rolü alarak sahaya sürüldü. Durgun Galatasaray hücumlarına hareket, Atletico savunmasının ise kurgusunu bozdu. İkinci yarı Hamza Hamzaoğlu bildiği bir kurguya  dönmeyi tercih etti. Bu doğru bir hamleydi. Denayer’in Sabri yerine geçmesi daha doğru bir hamleydi. Bu arada Yasin Öztekin’e bir özür borçluyum. Ben Yasin’in Şampiyonlar Ligi seviyesinde iyi alan daraltan takımlara karşı etki gösteremeyeceğini düşünüyordum lakin Denayer’in önünde belki de dünyanın en iyi alan daraltan takımına karşı çok etkili bir oyun ortaya koydu. İkinci yarı daha etkili bir Galatasaray izledik. Gol pozisyonuna girdiler. 1-2 pozisyon hariç pozisyon vermediler. Lakin bu mücadele oyuncuların vatan, millet, Sakarya mentalitesiyle oynadığını göz ardı etmemek lazım. Hamza Hamzaoğlu, maç sonu ikinci yarıda ki gibi 4-4-2 oynayabileceğini söyledi. Lakin futbolcular her zaman bu mücadeleyi göstermez. Sneijder-Selçuk iklisi ile orta sahayı kapatmak çok zor duruyor.



ÇARE DENAYER

Denayer’e ise ayrı bir parantez açmak lazım. Dün Galatasaray adına orta sahada kullanılması gerektiğini düşünüyordum. Hamza Hamzaoğlu’nun takımla birlikte ilk maçına çıkacak bir oyuncuya en kilit görevi vermemesi gayet doğal. Özellikle ikinci yarı sağ beke geçtikten sonra Galatasaray adına belki de maç adına tek kazanım oldu.  Denayer, dün Galatasaray için bu sezon en iyi sağ bek performansı. Yukarıda bahsettiğim gibi Yasin, Denayer’den aldığı öz güvenle efektif oyun ortaya koydu. Denayer için Galatasaray taraftarı üzülsün mü sevinsin mi bilemedim. Şu sebeple Galatasaray taraftarı sevinsin gerçekten çok iyi bir futbolcu takıma kazandırıldı. Eminim ki Chedjou ve Denayer Türkiye Ligi’nin en iyi stoper ikilisi olacak. Şu sebeple üzülsünler: Stoper olarak takıma kazandırılan Denayer, takımın 1 numaralı sağ bekinden daha iyi sağ bek. Ben karar veremedim karar sizin.

İkinci Yarı Gabi ve Saul orta sahada,Griezmann forvete geçti. Oliver Torres ve Koke ise kenarları oluşturdular.

BURAK YILMAZ ?

Burak Yılmaz, dün neredeyse buluştuğu tüm toplar önüne atılan toplardı. Burak’ın en büyük özelliği savunma arkasına koşu. Lakin Galatasaray’ın bu profilde bir santrafordan çok, topu savunmadan uzaklaştırıldığında topu saklayacak, takım arkadaşlarına pas opsiyonu olabilecek tipte bir santrafora ihtiyacı var. Galatasaray’da oynadığı süre boyunca Elmander, Burak’tan çok gol atmadı fakat Burak’tan çok daha değerliydi Galatasaray adına. Elmander tipinde bir santrafor ile Galatasaray çoğu sıkıntısı giderebilirdi.


SONUÇ

Galatasaray’ın eksikleri daha iyi görülemezdi herhalde. Alan paylaşımı, doğaçlama hücum edilmesi, serbest atışların savunulmasında yanlış alan paylaşımı çok daha net görüldü. Sosyal medya ağının birinde futbol bilgisine güvendiğim birisi Hamza Hamzaoğlu’nun maç sonu Podolski açıklamasını şöyle yorumladı. ‘’ Geçen sene insan ilişkilerinden tam puan verdiğim hoca saha dışı ve içi kontrolü tamamen kaybetmiş görünüyor.’’ Sonuna kadar haklı olduğunu düşünüyorum. Şunu net bir şekilde söylemek gerek Hamza Hamzaoğlu kontrolü kaybetti. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savunma Sanatı | Catenaccio

Defansif futbol bir resim olsaydı Mona Lisa'sı "Catenaccio" olurdu. "Catenaccio" İtalyanca'da asma kilit anlamına gelmektedir. Doğuşu ve Mucidi Katenaçyo'nun doğuşu adını aldığı coğrafyada doğmadı. Katenaçyo İsviçre'de Karl Rappan tarafından bulunur. Rappan, Servette ve İsviçre Milli Takımını çalıştırmaktadır. Ancak Rappan'ın bir sorunu vardır. Takımlarının gol yemesinden şikâyetçidir ve 3-2-5 sistemine karşı olan Rappan, bu sisteme antitodunu bulmaya kararlıdır. Rappan, forvetten birer oyuncu eksilterek 1-3-3-3 sistemini ortaya çıkarttı. Lâkin bu sistemin felsefe olarak görülüp dünyayı fethetmesi biraz zaman alacaktı. Viani'nin Katenaçyosu Katenaçyonun bir felsefe halini alması adının verildiği topraklara gelmesi ile olur. Katenaçyoyu bir felsefe halini almasını sağlayan isim ise Gipo Viani'dir. Viani, Salernitana ile Serie B'de katenaçyo ile şampiyon oluyordu. Viani, takımını oldukça geriye çekiyor topu raki

Hız Tutkunları | F1 Şampiyonları

‘’İkinci bitiren birinci kaybedendir.’’   -Ayrton Senna Ünlü Alman fizikçi Albert Einstein der ki: ’’ Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.’’  Formula 1 pilotları da ikiye ayrılır: Şampiyon olanlar ve olamayanlar. Formula 1 Dünya Şampiyonası ilk düzenlendiği 1950’den bu yana birçok pilot gördü. Fangio,Schumacher ,Senna,Prost,Brabham,Hill,Lauda,Icxy,Hunt,Hakkinnen ve birçokları ancak bunlar içinde en dikkat çekenleri kesinlikle şampiyon olanlarıdır. İşte bu şampiyonları Formula 1’in ilk düzenlediği seneden itibaren derlemeye çalıştım.

Maç Raporu | Astana - Galatasaray

Şampiyonlar Liginde 2. hafta dün start aldı. Temsilcimiz Galatasaray Kazakistan deplasmanında Astana ile 2-2 berabere kaldı. Galatasaray'ın sıkıntılı günlerin geçericeğini çok önceden yazmıştık. Transfer döneminin de ki fiyaskonun ardından sezonun aynı şekilde geçeceği aşikardı. Hamza Hamzaoğlu ve Galatasaray geçen senede kaldı. Galatasaray, geçen senede pek bir farkı yok. Tek fark, artık Muslera ütopik kurtarışlar yapıp takımı ipten alamıyor. Maça geçecek olursak ilk 45 dakika Galatasaray adına Sneijder'in şutları ve Bilal'in attığı golden başka futbol adına pek bir şey yoktu. Astana ise Galatasaray'a oranla daha derli toplu bir takım görüntüsü verdı. Özellikle Galatasaray'ın pres yaptığı dakikalarda pasla presi çok güzel kırdılar. Maksimovic, oyunu yönlendiren isimdi Astana adına. Genç oyuncu pas organizasyonlarında takımını harika yönetti. Astana adına eksi ise pasla kırdıkları presin ardından hücum bölgesinde kısır kalmalarıydı. İkinci yarıda ise bambaşka bir