Ana içeriğe atla

Maç Raporu | Medipol Başakşehir - Galatasaray


Spor Toto Süper Lig 7. hafta maçında Galatasaray, Medipol Başakşehir'i 2-0 ile geçti. Galatasaray maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Galatasaray'ın bu oyunla ligde lider olması aslında televizyonlarda bahsedildiği gibi ligimizin kaliteli olduğu yönündeki iddiaları yanıtlıyor. Galatasaray, bu hafta içi çalkantılı bir dönem geçirdi ve geçiriyor. Hamza Hamzaoğlu ile her an yollar ayrılabilir. Çok kötü bir transfer dönemi geçiren Galatasaray yönetimini sonuna kadar koruyan Hamza Hamzaoğlu, şu an bu durumda. Bu durum 1-2 ay evvel belirdi. Lâkin Hamza Hamzaoğlu bunu görmek istemedi. Bunu daha detaylı incelemek gerekir fakat şu an maç yazısı olduğundan konumuz bu değil.


Galatasaray, uzun süre sonra eldeki oyuncularla olabilecek en iyi hücum hattı ile sahaya çıktı. Bugün 23 yaşında ilk kez lig maçına ilk 11 çıkan Sinan'ı izledik hücum hattında. Kağıt üstünde Podolski hücumda sırtı dönük oynayıp takımı hem rahatlatabilir hem de pozisyon hazırlayabilirdi. Lâkin burada hesaba katmadığımız şöyle bir eksiklik vardı. Selçuk ve Bilal topu bir türlü Sneijder'e aktaramadı. Bu sebeple Galatasaray çok fazla hazırlık pası yaptı. Hamza Hamzaoğlu, bu sıkıntıyı ilk yarı Sneijder'i biraz daha Selçuk ve Bilal'e yaklaştırarak çözmeye çalıştı ama bu 20 dakika sürdü. İkinci yarıda Hamzaoğlu Sneijder'i Selçuk'un yanına Bilal'i ise onların önüne gönderdi. Bu Galatasaray adına çözüm üretti. Sneijder, özellikle Carole'e pozisyon hazırlayabildi. Burada da şöyle bir sorun çıktı. Yasin bugün de çok etkisiz kaldı. Başakşehir alan vermeyince Yasin yine yokları oynadı. İkinci yarı Abdullah Avcı, Badji'yi oyundan alınca Galatasaray orta sahası rahatladı ve biraz daha  ileri çıkmaya başladı. Galatasaray, yine sol kanatta hazırladığı alanı iyi kullanan Carole ortasında topu Podolski ile buluşturdu. Podolski'de iyi bir vuruş ile golü yaptı. İkinci golde ise Galatasaray'ın maç boyunca en iyi organizasyonu gerçekleşti. Podolski dikine gitti ve Sneijder kendini sola atarak pozisyonu hazırladı ve sonunda golle sonuçlandı.



SONUÇ                                                                    
Galatasaray, bugün oynadığı 4-2-3-1 sistemiyle en ideale yakın oyuncu tercihleriyle çıktı fakat yine de kötü bir oyun ortaya koydu. Buradaki sıkıntı ikiye ayrılıyor. Birincisi top savunmadan  hücuma çok yavaş geçmesi ve topu Sneijder ile buluşturamamaktan, ikincisi ise orta sahada ilerde oynayan hücum oyuncularını taşıyamamaktan kaynaklanıyor. Bu sıkıntıların çözümü ise ya 4-3-2-1'e dönüp ortadaki üçlüyü Jose - Selçuk - Jem/Chedjou ile oluşturmak veyahut 4-2-3-1 sisteminde Chedjou - Selçuk ikilisini oluşturup José Rodriguez'i kenarda kullanmaktan geçiyor. Chedjou'nun orta sahada dikine oynayamayacağı söyleniyor ama Chedjou, bugün Galatasaray'ın attığı ilk golde oyunun yönünü değistirişi onun bu bölgede pekâlâ oynayabileceğini kanıtlar nitelikte.

Galatasaray kesinlikle iyi oynamıyor. Skor tamamen aldatıcı ve umut vaat etmiyor. Galatasaray, ligde bir şekilde götürebilir lâkin bu Galatasaray'ın iyi olduğu anlamına gelmiyor. Şu an Galatasaray'da her şey olabilir. Galatasaray'ı iyi günler beklemediğini söylersek abartmayız herhalde.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savunma Sanatı | Catenaccio

Defansif futbol bir resim olsaydı Mona Lisa'sı "Catenaccio" olurdu. "Catenaccio" İtalyanca'da asma kilit anlamına gelmektedir. Doğuşu ve Mucidi Katenaçyo'nun doğuşu adını aldığı coğrafyada doğmadı. Katenaçyo İsviçre'de Karl Rappan tarafından bulunur. Rappan, Servette ve İsviçre Milli Takımını çalıştırmaktadır. Ancak Rappan'ın bir sorunu vardır. Takımlarının gol yemesinden şikâyetçidir ve 3-2-5 sistemine karşı olan Rappan, bu sisteme antitodunu bulmaya kararlıdır. Rappan, forvetten birer oyuncu eksilterek 1-3-3-3 sistemini ortaya çıkarttı. Lâkin bu sistemin felsefe olarak görülüp dünyayı fethetmesi biraz zaman alacaktı. Viani'nin Katenaçyosu Katenaçyonun bir felsefe halini alması adının verildiği topraklara gelmesi ile olur. Katenaçyoyu bir felsefe halini almasını sağlayan isim ise Gipo Viani'dir. Viani, Salernitana ile Serie B'de katenaçyo ile şampiyon oluyordu. Viani, takımını oldukça geriye çekiyor topu raki

Hız Tutkunları | F1 Şampiyonları

‘’İkinci bitiren birinci kaybedendir.’’   -Ayrton Senna Ünlü Alman fizikçi Albert Einstein der ki: ’’ Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.’’  Formula 1 pilotları da ikiye ayrılır: Şampiyon olanlar ve olamayanlar. Formula 1 Dünya Şampiyonası ilk düzenlendiği 1950’den bu yana birçok pilot gördü. Fangio,Schumacher ,Senna,Prost,Brabham,Hill,Lauda,Icxy,Hunt,Hakkinnen ve birçokları ancak bunlar içinde en dikkat çekenleri kesinlikle şampiyon olanlarıdır. İşte bu şampiyonları Formula 1’in ilk düzenlediği seneden itibaren derlemeye çalıştım.

Maç Raporu | Astana - Galatasaray

Şampiyonlar Liginde 2. hafta dün start aldı. Temsilcimiz Galatasaray Kazakistan deplasmanında Astana ile 2-2 berabere kaldı. Galatasaray'ın sıkıntılı günlerin geçericeğini çok önceden yazmıştık. Transfer döneminin de ki fiyaskonun ardından sezonun aynı şekilde geçeceği aşikardı. Hamza Hamzaoğlu ve Galatasaray geçen senede kaldı. Galatasaray, geçen senede pek bir farkı yok. Tek fark, artık Muslera ütopik kurtarışlar yapıp takımı ipten alamıyor. Maça geçecek olursak ilk 45 dakika Galatasaray adına Sneijder'in şutları ve Bilal'in attığı golden başka futbol adına pek bir şey yoktu. Astana ise Galatasaray'a oranla daha derli toplu bir takım görüntüsü verdı. Özellikle Galatasaray'ın pres yaptığı dakikalarda pasla presi çok güzel kırdılar. Maksimovic, oyunu yönlendiren isimdi Astana adına. Genç oyuncu pas organizasyonlarında takımını harika yönetti. Astana adına eksi ise pasla kırdıkları presin ardından hücum bölgesinde kısır kalmalarıydı. İkinci yarıda ise bambaşka bir