Ana içeriğe atla

Maç Raporu | Kasımpaşa - Galatasaray



Spor Toto Süper Ligi 13. haftasında Kasımpaşa ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Maç 2-2 berabere bitti ve puanlar paylaşıldı.



Galatasaray'da geçen hafta bir değişim yaşandı. Mustafa Denizli takımın başına getirildi. Mustafa Denizli ilk maçına aşağı yukarı bu sistemle çıktı. Mustafa Denizli Sneijder'i orta sahaya daha yakın oynattı. Lâkin Eren Derdiyok her yalancı baskısında Galatasaray savunması ile orta saha bağlantısını kopardı. Burada Selçuk İnan'a suçlu bulursak yanlış yapmayız herhalde. Selçuk, sezona harika başladı ama bu görevi yapamadı. İkinci yarı bu soruna binaen Mustafa hoca José - Emre Çolak değişikliği yaptı. Bu konuya sonra döneceğim. İlk yarıda yenilen ilk golde Maxi Periera'dan iyi olduğu  söylenen Sabri Sarıoğlu, büyük hatası golü Galatasaray'a yedirdi. Sabri, Galatasaray sağ beki olmadığı bu kadar belli iken Galatasaray bu bölgeye takviye yapmadı. Galatasaray sağlık ekibi ne yapsın etsin Denayer'i yetiştirsin. Savunma paylaşımı bu kadar rezil bir takım ben daha önce görmedim. Galatasaray tarihinde de yoktur.


İkinci yarı Mustafa Denizli, José - Emre değişikliği yaptı. Bu değişikliğin sebebini açıkladım birkaç satır önce anlattım. Lâkin bu değişiklikte çıkan isim yanlıştı. Çıkan isim Yasin olmalıydı. Yasin kötü oyun oynuyor ve hiç mücadele etmiyor. Sanırsam geçen seneye binaen kendini geliştirdiğini zannediyor olabilir. Bir diğer konu ise Burak Yılmaz. Sosyal medyada seveni çok ama Galatasaray forveti değil. Burak, top kontrolü yapamıyor, topu sırtı dönük alamıyor, pres yapmıyor. Sadece sadece savunma arkasına atılan topları kovalıyor. Burak Yılmaz'ın mücadele anlayışı, rakibe faul yap, hakem düdük çalınca hakeme itiraz et. Umut Bulut, teknik kapasitesi düşük bir oyuncu. Lâkin en azından pres yapıyor, mücadele ediyor. Stoperleri çıkartmıyor ve biraz olsun rakip takımın orta saha ve savunma bağlantısını koparıyor.


Bir başka konu ise Hakan Balta iyi bir stoper ancak kötü bir sol bek. Chedjou - Hakan ikilisi bozulmaması gerektiğini düşünüyorum. Olcan Adın sol bek olarak Hakan Balta'dan iyi görüntü çiziyor. Galatasaray José Rodriguez ne kadar beğenilmese de Galatasaray'ın orta sahasında değişmeyecek 2-3 isimden birisi. Dikine gidebiliyor. Oyun bilgisi yüksek. Mustafa Denizli'nin ilk maçı olduğu için onu eleştirmek biraz haksızlık olur.

Sonuç
Öncelikle Kasımpaşa hakemler tarafından resmen doğrandı. Bir golü verilmedi, Semih'in bie kırmızı kartı es geçildi. Kasımpaşa bugün 2 puanı elinden alındı. Galatasaray'a geçecek olursak Galatasaray'dan Sneijder, Muslera ve Podolski'yi çıkarırsak orta sıra bir takımdan farkı yok bu takımın. Ben Galatasaray'ı hiç bu kadar aciz görmedim. Galatasaray, 8. olduğu sene bile bu kadar aciz değildi. Bu yönetimin bir eseri. Sonra çıkıp Hamza Hamzaoğlu'nu eleştirebiliyorlar. Kendilerine hiç toz kondurmayan bu yönetim sezon sonunu nasıl görecek merak ediyorum. Ayriyetten Hamza Hamzaoğlu'nu gönderen bu oyuncu kitlesi Mustafa Denizli'ye ne kadar tahammül edecek bu da ayrı bir soru işareti. Bu takımda tabiri caizse bazılarının başlarını kesmek gerek. Galatasaray bu sezon şampiyonluk veya Avrupa'da başarı hayali kurması gerçekçi olmaz. Bu Galatasaray camiasında daha çok hareketli günler yaşar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savunma Sanatı | Catenaccio

Defansif futbol bir resim olsaydı Mona Lisa'sı "Catenaccio" olurdu. "Catenaccio" İtalyanca'da asma kilit anlamına gelmektedir. Doğuşu ve Mucidi Katenaçyo'nun doğuşu adını aldığı coğrafyada doğmadı. Katenaçyo İsviçre'de Karl Rappan tarafından bulunur. Rappan, Servette ve İsviçre Milli Takımını çalıştırmaktadır. Ancak Rappan'ın bir sorunu vardır. Takımlarının gol yemesinden şikâyetçidir ve 3-2-5 sistemine karşı olan Rappan, bu sisteme antitodunu bulmaya kararlıdır. Rappan, forvetten birer oyuncu eksilterek 1-3-3-3 sistemini ortaya çıkarttı. Lâkin bu sistemin felsefe olarak görülüp dünyayı fethetmesi biraz zaman alacaktı. Viani'nin Katenaçyosu Katenaçyonun bir felsefe halini alması adının verildiği topraklara gelmesi ile olur. Katenaçyoyu bir felsefe halini almasını sağlayan isim ise Gipo Viani'dir. Viani, Salernitana ile Serie B'de katenaçyo ile şampiyon oluyordu. Viani, takımını oldukça geriye çekiyor topu raki

Hız Tutkunları | F1 Şampiyonları

‘’İkinci bitiren birinci kaybedendir.’’   -Ayrton Senna Ünlü Alman fizikçi Albert Einstein der ki: ’’ Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.’’  Formula 1 pilotları da ikiye ayrılır: Şampiyon olanlar ve olamayanlar. Formula 1 Dünya Şampiyonası ilk düzenlendiği 1950’den bu yana birçok pilot gördü. Fangio,Schumacher ,Senna,Prost,Brabham,Hill,Lauda,Icxy,Hunt,Hakkinnen ve birçokları ancak bunlar içinde en dikkat çekenleri kesinlikle şampiyon olanlarıdır. İşte bu şampiyonları Formula 1’in ilk düzenlediği seneden itibaren derlemeye çalıştım.

Maç Raporu | Astana - Galatasaray

Şampiyonlar Liginde 2. hafta dün start aldı. Temsilcimiz Galatasaray Kazakistan deplasmanında Astana ile 2-2 berabere kaldı. Galatasaray'ın sıkıntılı günlerin geçericeğini çok önceden yazmıştık. Transfer döneminin de ki fiyaskonun ardından sezonun aynı şekilde geçeceği aşikardı. Hamza Hamzaoğlu ve Galatasaray geçen senede kaldı. Galatasaray, geçen senede pek bir farkı yok. Tek fark, artık Muslera ütopik kurtarışlar yapıp takımı ipten alamıyor. Maça geçecek olursak ilk 45 dakika Galatasaray adına Sneijder'in şutları ve Bilal'in attığı golden başka futbol adına pek bir şey yoktu. Astana ise Galatasaray'a oranla daha derli toplu bir takım görüntüsü verdı. Özellikle Galatasaray'ın pres yaptığı dakikalarda pasla presi çok güzel kırdılar. Maksimovic, oyunu yönlendiren isimdi Astana adına. Genç oyuncu pas organizasyonlarında takımını harika yönetti. Astana adına eksi ise pasla kırdıkları presin ardından hücum bölgesinde kısır kalmalarıydı. İkinci yarıda ise bambaşka bir