Ana içeriğe atla

Formula 1 | 2015 Sezonun "En"lerileri

Formula 1'de 2015 sezonu sona erdi. Pilotlarda Lewis Hamilton, takımlarda ise Mercedes şampiyon oldu. Gelin şimdi hep beraber sezonun "en"lerine birlikte bakalım.

Sezonun En İyi Pilotu: Lewis Hamilton


Harika bir sezon geçirdi. Sezonun 3 de 2 lik kısmında hemen hemen bütün yarışları ezici üstünlükle kazandı. Vettel'in bir kaç yarışta parlaması ve Monaco'da pit duvarının akıl almaz hatasıyla kazanamadığı yarışlar oldu. Amerika'da şampiyonluğunu ilan etti. Geriye kalan yarışlarda zafer sarhoşluğundan olsa gerek hiç yarış kazanamadı.

Sezonun En İyi Takımı: Mercedes


En yakın rakibi Ferrari'den 0.5 saniye hızlıydı Mercedes. Harika bir araç ortaya koydular. 703 puan topladılar ve en yakın rakibine yaklaşık 350 puan fark attılar. Yarışları %82 kazanma yüzdesine sahiptiler. Harika bir sezon geçirdiler.




Sezonun En Çok Gelişen Takımı: Ferrari


Geçen sezon yarış kazanmak dursun ilk 3'e girmeye bile zorlanıyordu şahlanan at. Bu sezon ise 3 yarış kazanıp 1 kere de pol pozisyonunu elde ettiler. Geçen seneye göre 1.5 saniye hızlı Ferrari izledik. Arrivabane ve Vettel'in gelmesiyle takım huzur buldu.Bu sezon net bir şekilde en iyi 2. takımdı Ferrari. Bu sezon en çok onların geliştiğini söylersek hata yapmayız herhalde.


Sezonun En Zevkli Yarışı: Macaristan GP


İlk sıra alıştığımız üzere Mercedeslerindi. Harika bir start izledik önce Vettel 3.lükten 1.liğe yükselirken Raikkonnen 5.likten 2.liğe yükseldi Ferrari ilk sırayı aldı. Devamında Hamilton 10. sıraya kadar düştü ve yükselişi başladı. Hülkenberg'in kazası işleri karıştırdı. Raikkonnen motor arızası ile yolda kaldı ikinci startta. Devamında Hamilton ceza aldı ve çok gerilere düştü. Rosberg lastik patlattı. Gerçekten sezonun en zevkli yarışıydı.


Sezonun En İyi Çaylağı: Max Verstappen



Sezona iyi başlayamadı ancak gerçekpotansiyelini sonradan göstermeye başladı. Agresif ataklar izletti bizlere. Toro Rosso ile çok iyi işler yaptı. Sezonun en iyi çaylağı olmayı kesinlikle haketti.


Sezonun En İyi Atağı: Max Verstappen - Felipe Nasr / Belçika GP




Bonus 1: Jules Bianchi, 2014 sezonunda Suzuka'da kaza yapıp komaya girmişti. 1 yıl sonra üzücü bir şekilde ölüm haberini aldık. Macaristan GP'sinde acı haberi aldık sezonun en üzücü haberi buydu. Artık o Enzo Ferrari'nin, Ayrton Senna'nın, Jochen Rindt'in, Gilles Villeneuve'nin yanında. Hala onun acısı yaşamaktayız.




Bonus 2: Micheal Schumacher, 2 yıl önce kayak kazasında komaya girmişti. Uyandı ama bir türlü sağlığına kavuşamadı. Hala ayağa kalkamadı. Onun için pek çok yalan iddia ortaya atıldı ama gerçeklik payı olmadığı ortaya çıktı. Ailesi Schumu'nin son halini paylaşmayarak doğru yapıyor. Çünkü hala o gülümsesiyle aklımızda.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savunma Sanatı | Catenaccio

Defansif futbol bir resim olsaydı Mona Lisa'sı "Catenaccio" olurdu. "Catenaccio" İtalyanca'da asma kilit anlamına gelmektedir. Doğuşu ve Mucidi Katenaçyo'nun doğuşu adını aldığı coğrafyada doğmadı. Katenaçyo İsviçre'de Karl Rappan tarafından bulunur. Rappan, Servette ve İsviçre Milli Takımını çalıştırmaktadır. Ancak Rappan'ın bir sorunu vardır. Takımlarının gol yemesinden şikâyetçidir ve 3-2-5 sistemine karşı olan Rappan, bu sisteme antitodunu bulmaya kararlıdır. Rappan, forvetten birer oyuncu eksilterek 1-3-3-3 sistemini ortaya çıkarttı. Lâkin bu sistemin felsefe olarak görülüp dünyayı fethetmesi biraz zaman alacaktı. Viani'nin Katenaçyosu Katenaçyonun bir felsefe halini alması adının verildiği topraklara gelmesi ile olur. Katenaçyoyu bir felsefe halini almasını sağlayan isim ise Gipo Viani'dir. Viani, Salernitana ile Serie B'de katenaçyo ile şampiyon oluyordu. Viani, takımını oldukça geriye çekiyor topu raki

Hız Tutkunları | F1 Şampiyonları

‘’İkinci bitiren birinci kaybedendir.’’   -Ayrton Senna Ünlü Alman fizikçi Albert Einstein der ki: ’’ Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.’’  Formula 1 pilotları da ikiye ayrılır: Şampiyon olanlar ve olamayanlar. Formula 1 Dünya Şampiyonası ilk düzenlendiği 1950’den bu yana birçok pilot gördü. Fangio,Schumacher ,Senna,Prost,Brabham,Hill,Lauda,Icxy,Hunt,Hakkinnen ve birçokları ancak bunlar içinde en dikkat çekenleri kesinlikle şampiyon olanlarıdır. İşte bu şampiyonları Formula 1’in ilk düzenlediği seneden itibaren derlemeye çalıştım.

Maç Raporu | Astana - Galatasaray

Şampiyonlar Liginde 2. hafta dün start aldı. Temsilcimiz Galatasaray Kazakistan deplasmanında Astana ile 2-2 berabere kaldı. Galatasaray'ın sıkıntılı günlerin geçericeğini çok önceden yazmıştık. Transfer döneminin de ki fiyaskonun ardından sezonun aynı şekilde geçeceği aşikardı. Hamza Hamzaoğlu ve Galatasaray geçen senede kaldı. Galatasaray, geçen senede pek bir farkı yok. Tek fark, artık Muslera ütopik kurtarışlar yapıp takımı ipten alamıyor. Maça geçecek olursak ilk 45 dakika Galatasaray adına Sneijder'in şutları ve Bilal'in attığı golden başka futbol adına pek bir şey yoktu. Astana ise Galatasaray'a oranla daha derli toplu bir takım görüntüsü verdı. Özellikle Galatasaray'ın pres yaptığı dakikalarda pasla presi çok güzel kırdılar. Maksimovic, oyunu yönlendiren isimdi Astana adına. Genç oyuncu pas organizasyonlarında takımını harika yönetti. Astana adına eksi ise pasla kırdıkları presin ardından hücum bölgesinde kısır kalmalarıydı. İkinci yarıda ise bambaşka bir