Ana içeriğe atla

Analiz : Lazio 3-1 Galatasaray



Galatasaray, Avrupa Ligi Son 32 turu 2. maçında Lazio ile Roma'da karşı karşıya geldi. Maç Lazio'nun 3-1 galibiyeti ile sonuçlandı ve Galatasaray Avrupa kupalarından elendi.



İki takım maça aşağı yukarı bu ilk 11'ler ile başladı. Mustafa Denizli maça, ilk yarıyı gol yemeden bitirip tek atımlık kurşununu ikinci yarı atmayı plandı. Bu teoride mantıklı bir tercihti. İlk yarı Galatasaray, pozisyon vermeden daha derli toplu bir görüntü verdi. Lâkin burada Donk-Selçuk ikilisinin artık takımı bezdirircesine kötü oynamaları tehlike çanlarını çalıyordu. Biglia-Parolo-Milinkovic üçlüsü net şekilde üstünlük sağladı. Özellikle Milinkovic topla orayı çok güzel işledi. Buna ne Donk ne de Selçuk karşı durmadı. Lazio'da kenarların pasifize olması ilk yarı pek sorun çıkarmadı. Galatasaray'da hücumda plan ise Podolski sahte 9 oynatmak ve Sabri, Yasin'i Poldi'nin açtığı boşluklara sarktırmaktı. İlk yarı iki takımda pozisyon bulamadı. Galatasaray'da orta saha çok kolay geçiliyordu. Yasin ve Sabri kanatları savunmaya yardımı azdı ayriyetten Sabri'nin gereksiz koşuları takımın duruşunu ve dengesini bozuyordu. Buna rağmen Denayer ve Carole çok iyi bir ortaya koydular. Burada Denayer'e ayrı parantez açmak lazım. 20 yaşında ve harika bir oyun bilgisine sahip. Gelecekte Avrupa'nın büyük kulüplerinin stoperi olacağı o kadar belli ki.




İkinci yarı 50. dakikada orta saha bitti Galatasaray'da. Lazio o kadar kolay gelmeye başlamıştı ki orta saha bas bas bağırıyordu değişiklik diye. Selçuk-Donk ikilisi takımın en kötüleri olmasına rağmen biri 90 dakika diğeri 85 dakika sahada kaldı. Candreva'nın oyuna girmesi ile Lazio'nun kanataları işlemeye başladı. Klose'nin girişi ile biten Galatasaray orta sahasını ve defans bloğunu kolayca dağıttı. İlk golde orta sahanın kolay geçilmesi sonucu kazanılan kornerde yine Galatasaray duran toptan golü yedi.  İkinci gol ise Galatasaray'ın bitmişliğinin sembolüydü. Orta saha yine ve yine çok kolay geçildi savunma da basit hatalar zinciri üstüne gol yenildi. Galatasaray'ın attığı golde Lazio'nun hastalığı nüksetti ve savunma arkasına sarkan Yasin golü attı. Üçüncü gol Galatasaray'ın klasikleşen  savunmada alan paylaşımı hatasını tekrarladı.




SONUÇ
Mustafa Denizli, gollere rağmen değişiklik yapmaması hocanın da bittiğinin göstergesi. Saygısızlık yapmak istemem ama Mustafa Denizli'nin emekliliği çok önceden gelmiş. 50. dakikadan itibaren biten orta sahaya değişikliği 85'de yaptı. Hoca geçenlerde "psikolojim bozuldu" demişti. Bugün bunun doğru olduğunu gösterir nitelikteydi. Mustafa Denizli'yi eleştirirken hakkaniyetli olmaya çalıştım bu zamana kadar ama hoca takıma hiçbir katkı sağlamadı. Takım ileriye bir adım dahi atmadı. Galatasaray'ın bugünleri yaşayacağı yaz transfer döneminden belli oluyordu. Galatasaray, bu maçtaki görüntüsünden Mustafa Denizli kadar Hamza Hamzaoğlu ve Dursun Özbek'te sorumlu. Hamza Hamzaoğlu neden sorumlu diye sorarsanız size oyuncuların kondisyonların yerlerde oluşunun, savunmada alan paylaşımına bakmanızı öneririm. Hamza Hamzaoğlu ile geçen kötü pre-season bugüne katkısı aşırı derecede fazla. Bu daha detaylı konuşmak gerek ancak burada konuşmak doğru olmaz bu ayrı bir konu başlığı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savunma Sanatı | Catenaccio

Defansif futbol bir resim olsaydı Mona Lisa'sı "Catenaccio" olurdu. "Catenaccio" İtalyanca'da asma kilit anlamına gelmektedir. Doğuşu ve Mucidi Katenaçyo'nun doğuşu adını aldığı coğrafyada doğmadı. Katenaçyo İsviçre'de Karl Rappan tarafından bulunur. Rappan, Servette ve İsviçre Milli Takımını çalıştırmaktadır. Ancak Rappan'ın bir sorunu vardır. Takımlarının gol yemesinden şikâyetçidir ve 3-2-5 sistemine karşı olan Rappan, bu sisteme antitodunu bulmaya kararlıdır. Rappan, forvetten birer oyuncu eksilterek 1-3-3-3 sistemini ortaya çıkarttı. Lâkin bu sistemin felsefe olarak görülüp dünyayı fethetmesi biraz zaman alacaktı. Viani'nin Katenaçyosu Katenaçyonun bir felsefe halini alması adının verildiği topraklara gelmesi ile olur. Katenaçyoyu bir felsefe halini almasını sağlayan isim ise Gipo Viani'dir. Viani, Salernitana ile Serie B'de katenaçyo ile şampiyon oluyordu. Viani, takımını oldukça geriye çekiyor topu raki

Hız Tutkunları | F1 Şampiyonları

‘’İkinci bitiren birinci kaybedendir.’’   -Ayrton Senna Ünlü Alman fizikçi Albert Einstein der ki: ’’ Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.’’  Formula 1 pilotları da ikiye ayrılır: Şampiyon olanlar ve olamayanlar. Formula 1 Dünya Şampiyonası ilk düzenlendiği 1950’den bu yana birçok pilot gördü. Fangio,Schumacher ,Senna,Prost,Brabham,Hill,Lauda,Icxy,Hunt,Hakkinnen ve birçokları ancak bunlar içinde en dikkat çekenleri kesinlikle şampiyon olanlarıdır. İşte bu şampiyonları Formula 1’in ilk düzenlediği seneden itibaren derlemeye çalıştım.

Maç Raporu | Astana - Galatasaray

Şampiyonlar Liginde 2. hafta dün start aldı. Temsilcimiz Galatasaray Kazakistan deplasmanında Astana ile 2-2 berabere kaldı. Galatasaray'ın sıkıntılı günlerin geçericeğini çok önceden yazmıştık. Transfer döneminin de ki fiyaskonun ardından sezonun aynı şekilde geçeceği aşikardı. Hamza Hamzaoğlu ve Galatasaray geçen senede kaldı. Galatasaray, geçen senede pek bir farkı yok. Tek fark, artık Muslera ütopik kurtarışlar yapıp takımı ipten alamıyor. Maça geçecek olursak ilk 45 dakika Galatasaray adına Sneijder'in şutları ve Bilal'in attığı golden başka futbol adına pek bir şey yoktu. Astana ise Galatasaray'a oranla daha derli toplu bir takım görüntüsü verdı. Özellikle Galatasaray'ın pres yaptığı dakikalarda pasla presi çok güzel kırdılar. Maksimovic, oyunu yönlendiren isimdi Astana adına. Genç oyuncu pas organizasyonlarında takımını harika yönetti. Astana adına eksi ise pasla kırdıkları presin ardından hücum bölgesinde kısır kalmalarıydı. İkinci yarıda ise bambaşka bir