Ana içeriğe atla

Formula 1 | 2016 Sezonu Öncesi




Formula 1'de artık geri sayımın neredeyse sonuna geldik. 2016 sezonunun başlamasına artık saatler var. Şimdi gelin bu sezon bizi hangi araçlar bekliyor, sezon öncesi testlerde son durum nedir hep birlikte bakalım.






Testlerde Mercedes, W07 ile resmen gövde gösterisi yaptı. Dayanıklılık konusunda üst düzeyde olduklarını bize tekrar hatırlattılar.
İtalyan devi Ferrari için ise birçok dedikodu dolaştı. Öncelikle atılan turların sayısının az olması dayanıklık problemi mi var sorusunu doğurdu. Geçenlerde sosyal medyada uzman Craig Scarborough soruldu bu durum. Craig bu soruya, ufak denli problemlerinin olduğunu ancak söylenildiği gibi dayanıklık problemi olmadığını söyledi. Testlerde diğer dikkat çeken nokta ise Kimi Raikkonnen'in attığı turdu. Kimi, soft lastikler ile attığı turda, Rosberg'in soft lastikle attığı turdan 0.2 sn daha iyiydi. Bu durum Ferrari'nin Mercedes'i yakaladığı şeklinde yorumlandı. Yine bu soruya Craig, Ferrari'nin sıralama performansında Mercedes'ten 0.2 sn geride olduğu, yarış temposunda ise 0.3 sn geride olduğunu söyledi. Rosberg ise Ferrari ile ilgili "Onlar kesinlikle çok hızlılardı, Ferrari bize gerçekten çok yakın olduğunuda biliyoruz ama kim önde emin değilim." dedi. Orta grubun ise ön tarafa biraz daha yaklaştığı testlerde ortaya çıktı. Griddin yeni ekibi Haas, beklenilen üzerinde bir performans gösterdiğini gördük. Williams, rahat şekilde 3. olacaktır hatta bu ekip zaman zaman Mercedes ve Ferrari'ye problemler çıkarabilir. Geçen sezonun hayal kırıklığı McLaren-Honda, bu sezon dayanıklık problemlerini aştı gibi gözüktü. Lâkin ön grup ile aralarında yine büyük bir fark var. Bu sezon orta grup daha fazla rekabetin olacağı aşikar. Force İndia da ise mali problemler şimdilik aşılmış gibi duruyor.Sauber de ise tam bir dar boğaz var. Ekip C35'i ne kadar geliştirebilir şüpheli. Gridin yeni ekibi Renault ise bu sezonun sürprizi oldu. Önce tanıtılan aracın rengini değiştirip sarı renge döndüler. Bu grid renkli olması adına sevindirici haber. Toro Rosso'y bakacak olursak bu sezonun şapkadan çıkan tavşanı olabilirler. Dayanıklılık konusunda iyi oldukları testlerde görüldü ayrıca bu testler gösterdiki Toro Rosso aynı zamanda bir o kadar hızlı. Toro Rosso eğer bir aksilik yaşamazsa orta grubu karıştıracaktır. Manor'a bakacak olursak geçen sezona göre hızlandıkları aşikar ama bu onları gridin sonundan kurtarmaya yetmeyecek gibi. Red Bull geçen sezon sonunda çalkantılı bir süreç yaşamıştı, bu sezon ise çok şık bir araç tasarlamışlar ancak motor için aynı şeyler söylenemez. Kardeş takım Toro Rosso'nun gerisinde kalabilirler.




SONUÇ 
Bu sezonun geçen iki seneye göre daha heyecanlı geçeceği aşikar. Ferrari, Mercedes'i yakalamış gözüküyor. Şampiyonluk yarışı bu sezon daha çok keyif verecektir. Orta grupta ise işler karışık, McLaren hızlanmış, Toro Rosso hızlı, Force India ise kaldığı yerden devam ediyor. Bunlara Red Bull ve Williams'ın da katılacağını düşünürsek orada da ayrı bir savaş olacaktır.

Bir şampiyonluk tahmininde bulunacak olursam biraz da duygusal davranıp Ferrari ve Sebastian Vettel'in zafere ulaşacağı olurdu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savunma Sanatı | Catenaccio

Defansif futbol bir resim olsaydı Mona Lisa'sı "Catenaccio" olurdu. "Catenaccio" İtalyanca'da asma kilit anlamına gelmektedir. Doğuşu ve Mucidi Katenaçyo'nun doğuşu adını aldığı coğrafyada doğmadı. Katenaçyo İsviçre'de Karl Rappan tarafından bulunur. Rappan, Servette ve İsviçre Milli Takımını çalıştırmaktadır. Ancak Rappan'ın bir sorunu vardır. Takımlarının gol yemesinden şikâyetçidir ve 3-2-5 sistemine karşı olan Rappan, bu sisteme antitodunu bulmaya kararlıdır. Rappan, forvetten birer oyuncu eksilterek 1-3-3-3 sistemini ortaya çıkarttı. Lâkin bu sistemin felsefe olarak görülüp dünyayı fethetmesi biraz zaman alacaktı. Viani'nin Katenaçyosu Katenaçyonun bir felsefe halini alması adının verildiği topraklara gelmesi ile olur. Katenaçyoyu bir felsefe halini almasını sağlayan isim ise Gipo Viani'dir. Viani, Salernitana ile Serie B'de katenaçyo ile şampiyon oluyordu. Viani, takımını oldukça geriye çekiyor topu raki

Hız Tutkunları | F1 Şampiyonları

‘’İkinci bitiren birinci kaybedendir.’’   -Ayrton Senna Ünlü Alman fizikçi Albert Einstein der ki: ’’ Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.’’  Formula 1 pilotları da ikiye ayrılır: Şampiyon olanlar ve olamayanlar. Formula 1 Dünya Şampiyonası ilk düzenlendiği 1950’den bu yana birçok pilot gördü. Fangio,Schumacher ,Senna,Prost,Brabham,Hill,Lauda,Icxy,Hunt,Hakkinnen ve birçokları ancak bunlar içinde en dikkat çekenleri kesinlikle şampiyon olanlarıdır. İşte bu şampiyonları Formula 1’in ilk düzenlediği seneden itibaren derlemeye çalıştım.

Maç Raporu | Astana - Galatasaray

Şampiyonlar Liginde 2. hafta dün start aldı. Temsilcimiz Galatasaray Kazakistan deplasmanında Astana ile 2-2 berabere kaldı. Galatasaray'ın sıkıntılı günlerin geçericeğini çok önceden yazmıştık. Transfer döneminin de ki fiyaskonun ardından sezonun aynı şekilde geçeceği aşikardı. Hamza Hamzaoğlu ve Galatasaray geçen senede kaldı. Galatasaray, geçen senede pek bir farkı yok. Tek fark, artık Muslera ütopik kurtarışlar yapıp takımı ipten alamıyor. Maça geçecek olursak ilk 45 dakika Galatasaray adına Sneijder'in şutları ve Bilal'in attığı golden başka futbol adına pek bir şey yoktu. Astana ise Galatasaray'a oranla daha derli toplu bir takım görüntüsü verdı. Özellikle Galatasaray'ın pres yaptığı dakikalarda pasla presi çok güzel kırdılar. Maksimovic, oyunu yönlendiren isimdi Astana adına. Genç oyuncu pas organizasyonlarında takımını harika yönetti. Astana adına eksi ise pasla kırdıkları presin ardından hücum bölgesinde kısır kalmalarıydı. İkinci yarıda ise bambaşka bir