Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Ağustos, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Maç Raporu | Konyaspor - Galatasaray

Spor Toto Spor Ligi Hasan Doğan Sezonu 3. haftasında Galatasaray,Konyaspor'u 4-1'lik net bir skor ile geçti. Lâkin bu net skor tamamen bir yanılsama. Galatasaray, adına milli takım arasına girerken çok değerli bir maç oldu. Hamza Hamzaoğlu Galatasaray'ın eksiklerini daha net görmüştür umarım. İki takımda aşağı yukarı bu 11 ile başladı. Aykut Kocaman önce savunma diyerek geçen sezon kendisi geldikten sonra genellikle sağ bekte kullandığı Ömer Ali'yi sağ kenarda, stoper Ali Turan'ı ise sağ bekte başlattı. Aykut Kocaman Galatasaray'ın genellikle sol taraftan hücum ettiğini düşünerek bunu uyguladığını düşünüyorum. Hamza Hamzaoğlu ise geçen haftaki kadrodan Telles ve José'nin yerine Carole ve Melo'yu tercih etti. Hamza Hamzaoğlu savunmadaki sıkıntılardan rahatsız bu sebeple Umut'u kullanıyor ancak Umut iki sezon öncesine kadar kendini değerli kılan hücumdaki tabiri caizse  "pis işleri" yapamıyor. Bunun sebebi ise Umut "mental

EPL'de Son Durum

İngiltere, futbolun beşiği. Futbolu kimin bulduğu bir muamma ama İngilizlerin modern futbolu geliştirip bu seviyelere getirdiği aşikar. Tabiki dünyanın en iyi ligide onların. EPL'de üç hafta geçti. Hafta sonlarına büyük keyif kattıyor. Gelin geride kalan üç haftanın ardından EPL'de takımları son durumlarına bir göz atalım. Arsenal Transfer sezonunda Cech transferi ile kaleci sıkıntısını giderdiklerini söylemişti Wenger. İlk iki hafta eleştiri okları Cech'e yönelsede Liverpool maçından Arsenal'in 1 puan ile dönmesini sağladı.  Arsenal taraftarı sezon başında Chelsea'den alınan Community Shield kupasının ardından o sene bu sene desede ilk 3 hafta gösterdi ki işleri çok zor. Orta sahada bütün yük Coquelin omuzlarında. İleri uçta ise Giroud'un eline mahkumlar.

Maç Raporu | Galatasaray - Osmanlıspor

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonunun ikinci haftasında TT Arena'da Galatasaray-Osmanlıspor ile karşı karşıya geldi. Maç Osmanlıspor'un 2-1'lik galibiyeti ile sonuçlandı. Şimdi gelin bu skora etki eden faktörlere ve iki takımın maç içinde ne yapmak istediklerine bir göz atalım.

Maç Raporu | Sivasspor - Galatasaray

106 yıllık muhteşem tarihi, kimsenin yanına bile yaklaşamadığı sayısız başarıları müzesinde rakiplerinin 2 katı kupası olan Türk sporunda ilk ve teklerin takımı var olduğundan beri Türk olmayanları takımları en çok yenen Türk takımı, ülkesinin medar-ı iftarı UEFA ve UEFA Süper Kupa sahibi dünyanın en büyük taraftar oluşumunun  gururu 1481’den beri kültürün simgesi 1905’ten beri sporun beşiği anlı şanlı Galatasaray. Evet Galatasaray Avrupa’da Türk kulüpleri içinde en başarılısı, resmi kupa sayısı olarak da diğer rakiplerinden önde ama Galatasaray’ın bu başarıları ezeli rakiplerinde olsa ne olurdu? Kesinlikle Galatasaray’ın durumundan daha iyi konumda olurlardı.(Diğer takımları tutan arkadaşlar umarım alınmaz) Yaşım küçük olduğundan Galatasaray yönetimleri hakkında bilgim az ama istatistikler bize bir şeyler anlatabiliyor. Galatasaray tarihi gördüğü en kötü yönetimi ile karşı karşıya. Öyle bir yönetim düşünün ki  iki ay önce transferden sorumlu kişi yöne

Maç Raporu | Galatasaray - Bursaspor

Teknik direktörler önce takımlarına kazanma alışkanlığı kazandırmak isterler çünkü takım bu alışkanlığı kazandı mı kötü oynasa da kazanır. Galatasaray bu alışkanlığı kazandı. Son 5 senede 8 kupa kazanmak kesinlikle bunun kanıtı. Fatih Terim ve Ünal Aysal’ın birlikte kurduğu kemik kadro kazanmaya devam ediyor. Kötü oynarken de kazanabiliyor artık bu takım. Dünkü Bursaspor maçı beklenilenin altında geçti. Temposuz, pozisyonsuz bir maç oldu.

Hız Tutkunları | F1 Şampiyonları

‘’İkinci bitiren birinci kaybedendir.’’   -Ayrton Senna Ünlü Alman fizikçi Albert Einstein der ki: ’’ Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.’’  Formula 1 pilotları da ikiye ayrılır: Şampiyon olanlar ve olamayanlar. Formula 1 Dünya Şampiyonası ilk düzenlendiği 1950’den bu yana birçok pilot gördü. Fangio,Schumacher ,Senna,Prost,Brabham,Hill,Lauda,Icxy,Hunt,Hakkinnen ve birçokları ancak bunlar içinde en dikkat çekenleri kesinlikle şampiyon olanlarıdır. İşte bu şampiyonları Formula 1’in ilk düzenlediği seneden itibaren derlemeye çalıştım.

Maç Raporu | Arsenal - Chelsea

Geçen sezonun lig şampiyonu Chelsea ile geçen sezon kupayı kazanan Arsenal Communty Shield kupasında karşılaştı. Maçı Oxlade-Chamberlain golüyle Arsenal 1-0 kazandı. Maç Önü Wembley’de favori Chelsea idi. Sezon başı Falcao’yu kadrosuna katan Chelsea’de Diego Costa sakatlığı sebebiyle kadroda değildi.  Arsenal ise  Cech transferi ile kaleci sıkıntısını çözmüştü.Arsenal’de ise Alexis Sanchez eksikti.